Trikovi za spriječavanje kamenca na čašama

Trikovi za spriječavanje kamenca na čašama

U suvremenom ugostiteljskom sektoru, elegancija i prezentacija imaju ključnu ulogu u kreiranju nezaboravnog iskustva za goste. Vaše stakleno posuđe nije iznimka.
Kako biste osigurali da vaše čaše zadrže svoj sjaj i dugovječnost, važno je razumjeti i spriječiti nakupljanje kamenca. U nastavku ćemo raspravljati o uzrocima nastanka kamenca na čašama i kako ga možete spriječiti u svom hotelu, restoranu ili kafiću.
Zašto se kamenac nakuplja?
Kamenac se obično nakuplja zbog tvrdoće vode koja se koristi u procesu pranja. Voda koja nije pravilno tretirana za pranje ostavlja sivi film i naslage kamenca na posuđu, čak i nakon intenzivnog ciklusa pranja​.
Kako spriječiti nakupljanje kamenca?
Poboljšanje kvalitete vode:
Tretiranje vode kroz profesionalne perilice posuđa s modulima za tretiranje vode može spriječiti nakupljanje kamenca​​.
Pravilno pranje čaša:
Koristite toplu, ali ne previše vruću vodu (ispod 60°C) za pranje čaša. Posebne deterdžente za pranje čaša također možete koristiti kako biste spriječili nakupljanje kamenca​​.
Pravilno pozicioniranje čaša u perilici posuđa kako bi se izbjeglo mehaničko oštećenje koje može uzrokovati nakupljanje kamenca​​.
Pravilno sušenje:
Pravilno sušenje čaša s lanenim ručnikom ili mikrofibrom odmah nakon čišćenja može spriječiti nakupljanje kamenca​.
Redovito poliranje:
Poliranje čaša nakon pranja i sušenja također može pomoći u uklanjanju i prevenciji naslaga kamenca​​.
Edukacija osoblja:
Edukacija osoblja o pravilnom rukovanju i čišćenju staklenog posuđa je ključna kako bi se spriječilo nakupljanje kamenca i produžio vijek trajanja vašeg posuđa​.
Pravilno održavanje staklenog posuđa može značajno doprinijeti profesionalnom izgledu vašeg objekta te omogućiti vašim gostima da u potpunosti uživaju u ponuđenim pićima.
Slijedeći gore navedene savjete, možete osigurati da vaše čaše ostanu sjajne i slobodne od kamenca, istovremeno pružajući najbolje moguće iskustvo vašim gostima.
Možda je grafika koja prikazuje piće i tekst
Natrag na blog